EdgeGuide bloggen

25 Oct 2013

Varför mobila appar?

Behöver jag mobila app? Räcker det inte med att mobilanpassa vår hemsida? Svaret är ofta att en mobilanpassad webbsajt räcker långt. Men det kan också vara att ställa fel fråga.

Att mobilanpassa en webbsajt gör den tillgänglig för mobila enheter. Mobila användare får tillgång till publicerad information och kan interagera med sin sajt i stort sett i samma utsträckning som en stationär användare. När du vill ta nästa steg så kan en mobil app vara det du behöver.

En av fördelarna med mobila appar är att de kan utnyttja den mobila enhetens funktioner såsom GPS och kameran. En annan är att man med ett knapptryck snabbt är inne i appen och kan börja navigera istället för att öppna en webbläsare och behöva skriva in en adress.

För vissa typer av verksamheter är appar en naturlig, och i vissa fall ofrånkomlig, utveckling. Banker är ett bra exempel. Många av oss kommer knappt ihåg senast vi var inne på ett bankkontor, detta tack vare att vi idag kan sköta de flesta av våra bankärenden via internet. Självklart vill vi gå vidare och göra vissa bankärenden via våra mobila enheter istället. Det är många gånger smidigare och snabbare och kan skötas lika säkert.

Där vi idag ser den största ökningen av appar är olika interna tillämpningar för att öka produktiviteten. Det kan handla om säljstöd för en global säljkår, säkerhetsföretag som ersätter dyr specialutrustning med en mobiltelefon för att logga vaktrundor och dokumentera händelser med kameraoch GPS eller ett åkeri som vill maximera utnyttjandet av sina fordon.

Att bygga en app kan ha flera syften som vi ser ovan. Vidare scenario är där appen är själva produkten, eller att appen fungerar som reklampelare.

Oavsett dina behov och önskemål så är det viktigt att välja en teknisk plattform som inte bara erbjuder ett bra utvecklingsverktyg utan också omfattarhantering av test, säkerhet, distribution, versionshantering och analys. Därför har EdgeGuide valt att arbeta med IBM Worklight. Vi erbjuder också ett komplett tjänstepaket ända från analysstadiet till distribution och uppdatering, skräddarsytt efter dina behov.

Vill du veta mer om hur EdgeGuide kan hjälpa dig med mobila appar? Kontakta Jonas Thorsell. 070-321 11 48, jonas.thorsell@edgeguide.com

Missa inte chansen att titta på vår film om mobilitet!

  • Tipsa